Lakossági oldal:

Tízperces kuglóf:

Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaó
- fél csomag sütőpor
- vaj
- díszítéshez tortabevonó vagy porcukor

Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, majd beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Vajjal kikent, liszttel megszórt kuglóf formába öntjük a massza 2/3 részét, a maradék tésztához hozzákeverjük a kakaót, és a tetejére kanalazzuk. Takarék lángon sütjük. Tálalhatjuk vaníliás porcukorral megszórva, de olvasztott csokoládéval is meglocsolhatjuk.

Elkészítési idő:
10 perc összeállítás , 40 perc sütés

Jó tanács:
Ha csokis díszítést választja, egy fél tábla tortabevonót gőz fölött olvasszuk meg, keverjünk hozzá egy evőkanál olajat és csurgassuk a kuglóf tetejére.

A kuglóf elkészítése lépésről-lépésre:

sfkl15t sfkl16t sfkl16 1s


Piskóta recept:

Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor

Elkészítése:
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára.

Jó tanács:
A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik.

sfmo12t sfmo12 1s


Ezekben a sütőformákban nagyon jól készíthetők kalácsok, tészták különösen a kelt tészták.

 sf02t sf04t sf05t sf14t sfny13t


Fonott kalács

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 cs.élesztőr
- 2 db tojás
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 3 vaníliás cukor
- 10 dkg olvasztott margarin
- 4 dl tej
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tej

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukor felével, majd beletesszük az élesztőt kelni. Amíg az élesztő kel addig a lisztben elkeverjük a sót, vaníliás cukrot és a maradék cukrot. Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olvasztott margarint. Jól kidolgozzuk a tésztát és 1 órán át langyos helyen kelesztjük, majd hat részre osztjuk és két fonatot készítünk belőle és még 30 percig pihentetjük. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük, de még előtte az 1 tojássárgáját kikavarjuk 2 evőkanál tejjel és ezzel kenjük meg a tésztát sütés előtt.

sf14 1s sutoforma 1s sutoforma2 s



Ha Ön szeret kísérletezni a konyhában és összeállít egy egyedi receptet, amelyet a nálunk vásárolt termékben készít el, akkor azt juttassa el hozzánk és névvel ellátva belerakjuk az M+M receptgyűjteménybe.

Véleményüket termékeinkkel és Web lapunkkal kapcsolatban szívesen fogadjuk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Termékeinkre 5 év garanciát biztosítunk.

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.