Lakossági oldal:

Rozsdamentes anyaga következtében nem marja meg a savó.
Az alján és az oldalán lévő apró lyukak mentén könnyen távozik a sajt készítésénél keletkező felesleges folyadék.
A fokozatosan állítható tető segít a sajt minél tökéletesebb kipréselésében.
Karbantartása igen egyszerű, és gyors, nincsenek olyan részek, ahol megrekedne benne az apró maradék, és a nehéz hozzáférhetőség miatt, nem lehetne megfelelően tisztítani.
Élettartama jóval hosszabb, mint az egyébként ebben a témakörben használt készülékeknek.

Ezt az új készülékünket bátran ajánlom az ipar számára is, ugyanis a háztartási mérettől egészen az ipari méretekig áll rendelkezésére a kedves vásárlóknak.

Bármelyik recept alapján is készítsünk otthon vagy az iparban sajtot, biztos, hogy ez a prés jó és hasznos szolgálatot tesz.

Vannak olyan kedves vásárlóink, akik már nagy megelégedéssel használják ezt a készüléket. Csatlakozzon Ön is az Ő táborukhoz.

 


Házi sajt formában:

Hozzávalók:

- 2 liter házi tej
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál 10%-os ecet

Nagyobb mennyiség esetén:

- 10 liter házi tej
- 6 evőkanál só
- 10 evőkanál 10%-os ecet

Elkészítése:

A tejet felforralom, hozzáadom a sót, ezzel 15-20 percig gyengén forralom. Ízlés szerint bármilyen fűszerrel, pl: fokhagyma, petrezselyemzöld, bors.) Ezután óvatosan kavargatva belecsurgatom a kimért ecetet. Éppen, hogy forrásponton tartva, kb. 20 percig óvatosan kavargatom. A különvált savóból a sajtnak valót szűrőkanállal ruhába szedem, (sűrű szövésű géz) és mint a túrót hagyom kicsepegni, de csak rövid ideig. Utána présbe teszem ruhástól és a rugók mérsékelt lenyomása után rögzítem az akasztó füllel. bizonyos időközönként, szükség szerint, utána szorítok. Körülbelül 2 napig présben tartom. Ezt követően a présből is és a ruhából is kibontva, azonnal fogyasztható a sajt.

Megjegyzés:
10 liter tejből kb. 1,30-1,50 kg sajt lesz.

A házisajt és a disznósajt elkészítéséhez ajánljuk az SPK-2T típusú klasszikus kerek formát, de a többi univerzális sonkaprés is remekül alkalmazható ezeknek az ételeknek az ekészítéséhez.


Ha Ön szeret kísérletezni a konyhában és összeállít egy egyedi receptet, amelyet a nálunk vásárolt termékben készít el, akkor azt juttassa el hozzánk és névvel ellátva belerakjuk az M+M receptgyűjteménybe.

Véleményüket termékeinkkel és Web lapunkkal kapcsolatban szívesen fogadjuk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Termékeinkre 5 év garanciát biztosítunk.

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.